Lasselsberger a numit un român la conducerea operaţiunilor

Autor: Andreea Mioara Neferu 16.07.2012

Toni Teau, 44 de ani, este noul director general şi membru în Consiliul de Administraţie al firmelor Lasselsberger şi Sanex, subsidiarele locale ale producătorului austriac de plăci ceramice Lasselsberger.

Până la numirea lui Teau, Martin Hofmann, preşedinte al consiliului de administraţie al celor două companii, a ocupat şi funcţia de director general. Hoffman va rămâne la conducerea consiliului de administraţie.

Toni Teau are experienţă de management financiar-contabil în companii multinaţionale. În perioada 2000-2004, el a mai lucrat în cadrul Sanex ca vicepreşedinte pe segmentul financiar-contabil.

"Principalele obiective la cârma Lasselsberger România sunt consolidarea relaţiilor de colaborare cu partenerii noştri", a declarat Toni Teau. Totodată, noul executiv mizează pe creşterea cotei de piaţă şi pe continuarea investiţiilor pe plan local. Lasselsberger România are peste 100 de parteneri în ţară.

Lasselsberger SA a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 83,2 milioane de lei (19,6 milioane de euro), în timp ce Sanex a înregistrat un business de 94,9 milioane de lei (22,4 milioane de euro), potrivit Ministerului Finanţelor. Grupul austriac controlează 67,93% din acţiunile Sanex. Compania mai deţine în prezent o singură fabrică de plăci ceramice la Cluj, după ce a închis unităţile Cesarom Bucureşti şi Mondial Lugoj, potrivit informaţiilor ZF.

Lasselsberger este cel mai mare producător de plăci ceramice de pe piaţa locală şi concurează cu jucători precum KAI Ceramics, care importă de la fabrica proprie din Bulgaria.