A murit Stephen Covey, unul dintre cei mai mari guru de management. El a fost în 2006 la Bucureşti la un eveniment ZF

Autor: Andrei Cîrchelan 16.07.2012

Stephen R. Covey, un guru în managementul vânzărilor şi marketinguluiul, scriitor şi specialist în motivare, care a participat şi la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar în toamna anului 2006, a decedat luni în urma complicaţiilor suferite după un accident de bicicletă din aprilie. Avea 79 de ani, potrivit Fox News.

Covery fusese spitalizat după ce suferise un accident cu bicicleta pe un traseu dificil. Iniţial, doctorii anunţaseră că accidentul nu va avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea lui Covey, însă informaţii oferite ulterior de fiica lui Covey, Catherine Sagers, spuneau că acesta suferise de hemoragie intra-craniană.

Covey este autorul unor cărţi best-seller precum "Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficienţi", precum şi fondatorul companiei de servicii profesionale FranklinCovey.

Covey spunea în 2006 la Bucureşti, într-o perioadă în care revista Time îl catalogase drept unul dintre cei mai influenti 25 de americani si printre cei mai puternici 25 de brokeri de top in managementul vanzarilor si al marketingului, că "leadership-ul inseamna sa stii cum sa le comunici oamenilor cat de mult valoreaza si ce potential au, astfel incat ei sa ajunga, in cele din urma, sa vada in ei insisi."