Cariera impresionantă a noului CEO al Yahoo, unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Google

Ziarul Financiar 21.07.2012

Marissa Mayer, unul dintre executivii de top de la Google, este acum noul director al companiei Yahoo, anunţă Business Insider.

Mayer a lucrat timp de 13 ani la Google, are 37 de ani, o carieră impresionantă în istoricul ei şi o avere de 300 de milioane de dolari (246 milioane euro).

Noul CEO al Yahoo a absolvit la Stanford sisteme simbolice în 1997 şi a obţinut masterul în informatică, la aceeaşi facultate. S-a specializat în domeniul inteligenţei artificiale. La Stanford ea a predat programare pe computer şi a lucrat pentru un laborator de cercetări al UBS din Zurich, Elveţia şi la SRI International din Menlo Park, California, un institut de cercetări înfiinţat de către Universitatea Stanford. În 2008 a primit un doctorat de onoare de la Institutul de Tehnologie din Illinois.

Când a terminat studiile la Stanford, a primit 14 oferte de joburi dintre care, în urma unei discuţii îndelungate cu prietenul ei, a ales Google.

Mayer s-a alăturat Google în iunie 1999 pe post de inginer software. Ea a contribuit la designul paginii de start a Google şi a înfiinţat programul "Google's Associate Product Manager", un program care se adresează absolvenţilor de informatică ce le oferă acestora posibilitatea unei colaborări cu echipa de ingineri ai Google.

Marissa Mayer s-a căsătorit cu Zach Bogue în 2009, un director de agenţie imobiliară.

În timpul cât a lucrat la Google, Mayer a fost inginer, designer, manager de produse, director şi a lansat mai mult o sută de produse şi idei, potrivit unui oficial al Yahoo. Recent, Mayer a fost vicepreşedinte al diviziei de hărţi şi servicii de localizare al Google.

Noul director al Yahoo face parte din bordul executiv al companiei Wal-Mart din iunie anul acesta, retailer american multinaţional, a treia companie din lume, potrivit listei Fortune Global 500 pe 2012.

Marrisa a investit în numeroase startup-uri, precum: uBeam, Brit Media, Square, Minted, Airtime şi One Kings Lane.

"Sunt onorată şi încântată să conduc Yahoo, una dintre destinaţiile principale pe Internet pentru mai mult de 700 de milioane de utilizatori. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu angajaţii dedicaţi ai companiei pentru a aduce produse inovatoare şi experienţe personalizate pentru toţi utilizatorii şi agenţii de publicitate din toată lumea", a declarat Marrisa Mayer într-un comunicat de presă.