FMI confirmă decalarea vizitei. Misiunea Fondului vine la Bucureşti în perioada 31 iulie -13 august

Autor: Mihaela Claudia Medrega 18.07.2012

Prima misiunea a Fondului Monetar Internaţional condusă de noul negociator-şef Erik de Vrijer va ajunge la Bucureşti în 31 iulie, pentru a şasea evaluare a acordului stand-by preventiv, vizita, programată iniţial pentru 24 iulie, fiind amânată pentru săptămâna care urmează referendumului pentru demiterea preşedintelui Băsescu din 29 iulie.

Decalarea vizitei a fost anunţată iniţial de premierul Victor Ponta.

"O misiune a FMI, condusă de Erik de Vrijer, va vizita Bucureştiul din 31 iulie până în 13 august 2012, pentru consultările periodice pe Articolul IV şi a şasea evaluare a acordului stand-by cu România. Vizita va avea loc împreună echipele de la Comisia Europeană şi Banca Mondială. Pe durata vizitei, echipele se vor întâlni cu autorităţile, precum şi cu reprezentanţi ai sindicatelor, asociaţiilor de afaceri, bănci, organizaţii ale societăţii civile, precum şi cu partidele politice", a declarat într-un comunicat Tonny Lybek, reprezentant regional al FMI pentru România şi Bulgaria.

Olandezul Erik Jan de Vrijer, fost director adjunct al departamentului Europa din cadrul FMI, îl înlocuieşte pe Jeffrey Franks, care a ad­ministrat până acum cele două acorduri pe care le-a încheiat România după 2009. De Vrijer va avea misiunea de supraveghea rambursarea de că­tre România a banilor pe care i-a împrumutat începând cu anul 2009.