Olandezii de la Yonder au făcut 50 de angajări în primul semestru

Autor: Laurentiu Cotu 18.07.2012

Furnizorul de soluţii software Yonder, parte a grupului olandez Total Specific Solutions (TSS), a recrutat în primul semestru 50 de oameni, ajungând în prezent la 250 de angajaţi în centrele operaţionale din Cluj-Napoca, Iaşi şi Utrecht.

"Avem posturi disponibile pe toate tehnologiile moderne, dar şi pe tehnologii de nişă, cum ar fi, de exemplu, Delphi. Căutăm nu doar programatori, ci şi personal care să se ocupe de calitatea proceselor sau de alinierea cu businessul clienţilor, respectiv testeri şi project manageri", au declarat pentru ZF Transilvania reprezentanţii companiei Yonder.

Principalul produs dezvoltat de Yonder pentru piaţa locală este Networker ERP, o aplicaţie software adresată companiilor, cu module de contabilitate, gestiune, producţie, comenzi, salarii, mijloace fixe, centre de cost, cash flow, resurse umane şi gestionarea contractelor. Compania dezvoltă produse şi pentru sectorul de asistenţă medicală şi public market. Principalii clienţi ai Yonder sunt companii din Olanda, Belgia, Franţa şi Germania. Pe lângă clienţi precum Exact, TVH, OAD, Actuera sau Eurosystems, Yonder lucrează şi cu firme care fac parte din grupul Total Specific Solutions (TSS), respectiv TSS PinkRoccade Healthcare (software medical), TSS Co-maker (software pentru firme de leasing), TSS PinkRoccade Local Government (software pentru administraţii locale).

Yonder a inaugurat la începutul acestui an un birou operaţional la Iaşi, în condiţiile în care compania era prezentă pe piaţa locală doar prin centrul din Cluj-Napoca. Potivit reprezentanţilor companiei, cifra de afaceri Yonder a înregistrat în primul semestru o creştere de două cifre, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Conform unor informaţii anterioare furnizate de companie, Yonder aştepta în 2011 o cifră de afaceri de 7,3 mil. euro pentru activităţile din România, iar în acest an o creştere cu 25% a afacerilor faţă de anul precedent. Compania nu a transmis în prezent estimările pentru cifra de afaceri din acest an sau rezultatele financiare obţinute în anul anterior.

Yonder a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 4,1 mil. euro (peste 17,2 mil. lei) şi un număr mediu de 160 de angajaţi, conform sitelui Ministerului Finanţelor Publice. Compania Yonder (fosta Nethrom Prodimpex) a fost înfiinţată în anul 1993, ca firmă româno-olandeză cu capital privat, principalul domeniu de activitate fiind furnizarea de servicii software. Compania are sediul în Utrecht, Olanda şi centre de dezvoltare în Cluj-Napoca şi Iaşi.

Din anul 2007 Yonder face parte din grupul olandez Total Specific Solutions (TSS), un centru IT ce oferă soluţii specifice pentru circa 500 de companii, guverne naţionale şi locale. TSS are reprezentanţe în Olanda, Belgia, România sau Spania, peste 1.800 de angajaţi şi generează o cifră de afaceri anuală de 180 mil. euro. Printre membrii grupului TSS se numără Co-maker, Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Healthcare, PinkRoccade Local Government, TASS şi Yonder. L