Noul şef al diviziei internaţionale a Eurobank intră în consiliul de administraţie al Bancpost

Autor: Razvan Voican 18.07.2012

Stavros Ioannou, şef pe operaţiuni şi în acelaşi timp director executiv responsabil cu afacerile internaţionale ale grupului elen Eurobank, a fost ales membru în consiliul de administraţie al Bancpost în locul lui Giorgio Pradelli, fostul director general al diviziei internaţionale. Acesta a fost numit de la 1 iunie CFO al EFG International, divizia de private banking a grupului financiar controlat de miliardarul grec Spiro Latsis.

Pradelli condusese divizia internaţională a Eurobank timp de şase ani, fiind unul dintre executivii greci cei mai implicaţi în supervizarea businessului din România. În perioada 2005 - 2008 Stavros Ioannou a condus subsidiara Eurobank din Serbia.

Odată cu el a fost ales în consiliul de administraţie al Bancpost noul preşedinte executiv desemnat al băncii, Antonios Hassiotis - fost şef al filialei Eurobank din Bulgaria. Acesta îl înlocuieşte pe Peter Weiss, care a demisionat din funcţia de CEO la 30 iunie, urmând să-şi exercite oficial funcţia odată ce va primi aprobarea din partea BNR.