Fostul sediu al ING Service din Cluj va fi închiriat către alte companii până la sfârşitul anului

Ziarul Financiar 18.07.2012

Imobilul de birouri Amera Tower din Cluj, dezvoltat de Amera Grup, companie controlată de omul de afaceri clujean Adam Ambrus, este închiriat în momentul de faţă în proporţie de 60%.

 

 

 

După ce anul trecut clădirea a pierdut unul dintre chiriaşii importanţi, respectiv ING Service Center Europe (centrul regional de servicii ING), în prezent proprietarii sunt în negocieri cu alte două companii pentru preluarea spaţiului rămas liber.

 

 

 

"Până la finalul acestui an credem că vom finaliza discuţiile cu două companii, care să ocupe spaţiul rămas liber odată cu plecarea celor de la ING. Am demarat deja o colaborare cu Groupama, care a închiriat spaţiu în clădirea noastră", a declarat pentru ZF Transilvania Adam Ambrus, proprietarul Amera Grup.

 

 

 

Conform unor informaţii din piaţă, cele două companii care intenţionează să închirieze spaţiu în clădirea Amera Tower sunt E.ON Gaz România şi Siemens.

 

 

 

De altfel, E.ON a anunţat în prima parte a acestui an că intenţionează să deschidă un business service la Cluj-Napoca şi să angajeze 600 de oameni.

 

 

 

Recent, Amera Tower a obţinut certificarea LEED Gold, împreună cu un certificat de performanţă energetică ce situează clădirea în clasa energetică A.

 

 

 

Clădirea Amera Tower are 11 etaje şi este situată în partea de nord-vest a municipiului Cluj-Napoca. Suprafaţa construită desfăşurată este de 9.000 mp, iar cea închiriabilă de 5.800 mp. Investiţia totală în realizarea acestui proiect se ridică la circa 6 mil. euro.

 

 

 

Cel mai important chiriaş, în prezent, este compania de asigurări Groupama. Pentru o perioadă scurtă, clădirea a fost ocupată de centrul de servicii al olandezilor de la ING, care a fost închis însă după câteva luni de la inaugurare.