Prefectura Mureş reclamă CNADNR la Ministerul Transporturilor din cauza unui drum naţional

Autori: Szasz Jutka , Ela Giurgea 19.07.2012

Prefectul de Mureş a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a decis să sesizeze Ministerul Transporturilor asupra problemelor legate de lucrările de reabilitare a drumului naţional 15, pe tronsonul Târgu Mureş - Reghin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Frătean a afirmat că va reclama atât soluţia tehnică pentru reabilitarea DN 15, adoptată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi de firma executantă, cât şi lipsa de implicare a CNADNR, după ce el a sesizat-o că sunt probleme în ceea ce priveşte lucrările.

Frătean a spus că CNADNR nu i-a răspuns la scrisoarea pe care i-a trimis-o la începutul lunii iulie, în care a cerut să se analizeze posibilitatea de modificare a proiectului tehnic privind reabilitarea sectorul DN 15 Târgu Mureş - Reghin şi în care arăta că lăţimea acestuia este prea mică şi există riscul unor accidente.

"Din păcate, cu toate intervenţiile, de la CNADNR nu am primit niciun răspuns, drept pentru care astăzi ( joi - n.r.) aparatul Instituţiei Prefectului finalizează o scrisoare către ministrul Transporturilor în această privinţă. Va fi destul de acidă din punctul meu de vedere, pentru că voi cere şi rezolvarea problemei de la Brâncoveneşti", a spus Frătean, arătând că este vorba de o porţiune de pe DN 15, tronsonul Reghin - Topliţa, unde există alunecări de teren.

"Drumul acela e gata (reabilitat - n.r.) de un an de zile, dar iată că acolo aproximativ un kilometru, 700 de metri - încă nu sunt soluţionaţi. În plus, în continuare susţin că pe Târgu Mureş - Reghin este o problemă cu soluţia tehnică adoptată de CNADR şi de firma care execută lucrarea", a spus Frătean.

În 4 iulie, Prefectura Mureş a anunţat că a sesizat CNADNR, cerându-i să analizeze posibilitatea de modificare a proiectului tehnic privind reabilitarea sectorul de drum naţional DN 15 Târgu Mureş - Reghin, întrucât lăţimea acestuia este prea mică şi există riscul unor accidente.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de Prefectura Mureş, instituţia a sesizat CNADNR "asupra unor condiţii considerate a fi neconforme la lucrările de pe sectorul de drum naţional DN 15 Târgu Mureş - Reghin, aflat în reabilitare". Concret, lăţimea părţii carosabile este insuficientă şi prezintă risc de accidente, se arăta în comunicat.

"În urma lucrărilor de reabilitare realizate în interiorul localităţilor din judeţul Mureş, lăţimea părţii carosabile rezultată este de şapte metri, fiind încadrată cu borduri înalte. Pentru traficul înregistrat pe sectorul Târgu Mureş - Reghin această lăţime este insuficientă şi prezintă risc atât pentru autovehicule, cât şi pentru pietoni", se arăta în nota adresată directorului general al CNADNR de Prefectura Mureş.

Prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean, a adresat conducerii CNADNR rugămintea de a analiza modificarea proiectului tehnic, pentru eliminarea problemelor semnalate, se mai arăta în comunicat.