Veniturile Google au crescut cu 35% în trimestrul doi

Autor: Adrian Seceleanu 22.07.2012

Compania americană Google, care deţine cel mai mare motor de căutare pe internet din lume, a obţinut în al doilea trimestru venituri totale de 12,2 mld. dolari, în creştere cu 35% faţă de anul precedent. Cifra de 12 mld. dolari include şi contribuţia producătorului de echipamente Motorola, care a devenit parte a Google în acest trimestru.

Excluzând impactul preluării Motorola, veniturile Google au crescut cu 21%, la 8,36 mld. dolari, pe fondul creşterii veniturilor companiei din publicitatea online. Pe de altă parte, preţul mediu plătit de companiile care cumpără publicitate pentru un clic al utilizatorilor pe reclame a scăzut în medie cu 16% faţă de anul precedent, scădere compensată prin creşterea volumelor. Google a obţinut un profit de 2,79 mld. dolari în al doilea trimestru, în creştere faţă de anul precedent.

Compania avea 43,1 mld. dolari cash la finalul trimestrului al doilea şi un număr total de 54.604 angajaţi la nivel global. Acţiunile companiei au crescut cu 3% pe bursă după anunţarea rezultatelor, în contextul în care datele au fost peste estimări.