Alexandre Maymat renunţă la poziţia de preşedinte al BRD, iar Societe Generale va trimite un alt şef la Bucureşti

Autor: Cristian Hostiuc 23.07.2012

Alexandre Maymat, cel care trebuia să ocupe poziţia de director general şi preşedinte al BRD, se va retrage, iar acţionarul majoritar Societe Generale va face o altă nominalizare pentru această poziţie în perioada următoare.

“M-am retras din poziţia de la Bucureşti din motive personale, de familie. Voi ocupa o altă poziţie în cadrul Societe Generale”, a explicat pentru ZF Alexandre Maymat luni dimineaţă.

BRD, a doua bancă din România, controlată în proporţie de circa 60% de grupul francez Societe Generale, urmează să facă un anunţ oficial în cursul acestei zile.

Alexandre Maymat a venit la Bucureşti la începutul acestui an în ideea de a ocupa poziţia de preşedinte şi director general, funcţii deţinute în ultimii doi ani de Guy Poupet.

Poupet s-a retras la finalul lunii aprilie, iar Maymat trebuia să preia oficial aceste funcţii odată ce primea aprobarea Băncii Naţionale.

Maymat a fost votat de AGA BRD pe 26 aprilie pentru un mandat de patru ani ca membru al consiliului de administraţie al băncii.

Societe Generale a găsit un alt candidat în locul lui Maymat, numele acestuia urmând să fie anunţat în perioada următoare.

În prezent, conducerea interimară a BRD este asigurată de Petre Bunescu, care lucrează în bancă de aproape 37 de ani.