Băsescu: Dacă PDL va lua o decizie de boicot al referendumului, eu nu pot să spun că mă duc singur

Autor: Andi Manciu 23.07.2012

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni seară, că, în situaţia unui boicot al referendumului de demitere a sa din funcţie din partea PDL, va trebui să se coordoneze cu democrat-liberalii.



Băsescu a fost întrebat, într-o emisiune B1 TV, dacă el personal va merge la vot, în situaţia în care a făcut referire la boicotarea scrutinului.

"Dacă ei vor lua o decizie de boicot, eu nu pot să spun mă duc singur, că ce am eu în spate? (...) Trebuie să mă coordonez cu ei", a spus Băsescu, precizând că electoratul PDL se suprapune în cea mai mare parte peste cel deţinut de el.

"Pe o analiză sociologică, în momentul de faţă sunt 700 de mii de români care boicotează - dintre cei care în mod curent merg la vot - care spun «nu suntem parte la o lovitură de stat», nu vreau să o acopăr cu votul meu. (...) Oricât aş vrea, eu nu-i pot face pe oamenii ăştia să meargă la vot", a precizat Băsescu.

Traian Băsescu a susţinut că rămâne "o ofertă valabilă" cea privind demisia sa din funcţie în schimbul modificării Constituţiei pentru introducerea Parlamentului unicameral cu 300 de parlamentari, până la alegerile parlamentare din această toamnă.