Mickey Rourke este favoritul lunii septembrie la MGM Channel

Autor: Oana Ghita 24.07.2012

Filmele vor fi difuzate în fiecare marţi, în jurul orei 22.40.

Mickey Rourke şi-a început cariera de actor în anii '70 şi a câştigat rapid aprecieri masive din partea criticilor pentru interpretările sale din "Dorinţa" şi "Jocurile Mafiei". În special în Europa, el a atras atenţia publicului prin personalitatea sa rebelă şi caracterul şocant. În 1991, Rourke s-a lăsat de actorie pentru a a deveni pugilist profesionist, însă s-a retras după doar patru ani. După câteva roluri secundare, Mickey Rourke a reuşit una dintre cele mai impresionante reveniri pe marele ecran din istoria cinematografiei, cu drama "Luptătorul", care i-a adus un Glob de Aur şi prima nominalizare la Oscar.

Din cauza carierei în box, înfăţişarea lui Mickey Rourke s-a schimbat pe parcursul anilor, dar talentul lui a rămas neschimbat şi va rămâne la fel şi după ce va împlini 60 de ani, pe 16 septembrie.

Potrivit MGM Channel, Mickey Rourke merită din plin să fie favoritul lunii septembrie pentru că: a luptat să revină în vârf, deşi era la pământ, este un mare iubitor de animale şi sprijină multe din cauzele organizaţiei PETA şi este un perfecţionist, nedorind să lucreze decât cu cei mai buni regizori, în proiecte de înaltă clasă.

La MGM Channel, pe 4 septembrie, de la ora 22.50, va fi difuzat filmul "Anul dragonului", pe 11 septembrie, de la 22.45 - "Rugăciune pentru un muribund", pe 18 septembrie, de la 22.50 - "Nisipuri albe", iar pe 25 septembrie, de la 22.55 - "Harley Davidson şi Marlboro Man".