Gorghiu: BEM a decis că folosirea simbolurilor naţionale de către Băsescu în campanie este ilegală

Autor: Valentina Postelnicu 24.07.2012

"Ieri (luni - nr) Biroul Electoral Municipal a luat două decizii extrem de importante. Una este cu privire la contestaţia depusă de către PNL referitoare la folosirea de către Traian Băsescu în campania electorală a simbolurilor naţionale - stema României şi tricolor - şi BEM a decis că în mod ilegal Traian Băsescu foloseşte aceste însemne electorale şi a decis pe cale de consecinţă înlăturarea tuturor însemnelor naţionale din materialele pe care domnia sa le foloseşte", a anunţat Gorghiu.

Deputatul PNL a mai spus că se aşteaptă ca Traian Băsescu să iasă în conferinţă de presă pe alt fundal, şi nu pe coperta Constituţiei care conţine tricolorul României şi stema naţională.

Potrivit Alinei Gorghiu, o altă decizie importantă se referă la admiterea contestaţiei pe care Partidul Conservator a făcut-o la Biroul Electoral Municipal, privitoare la materiale distribuite de PDL cu persoana lui Dan Voiculescu, care nu face subiecul acestei campanii electorale, fiind folosite "imagini fără drept cu alte persoane care nu sunt subiect al campaniei de referendum".