Ringier şi-a redus participaţia la compania care deţine televiziunea Kanal D

Autor: Madalina Cerban 26.07.2012

Societatea Dogan Media Internaţional SA a notificat CNA cu privire la modificarea acţionariatului său.

Înainte de modificarea acţionariatului, acţionarii Dogan Media Internaţional SA erau: Dogan Media International GMBH (Germania) - 79,9181% şi Ringier (Nederland) B.V. (Olanda) - 20,0819%.

În prezent, potrivit documentului depus la CNA, acţionarii Dogan Media Internaţional SA sunt: Dogan Media International GMBH - 83,1732% şi Ringier (Nederland) B.V. - 16,8268%.

Acţionarii Dogan Media International GMBH sunt Hurryiyet A.S. (Turcia) şi Dogan Media Holding A.S. (Turcia), ambele cotate la bursa din Istanbul.

Televiziunea Kanal D este operată în România de Dogan Media International SA, subsidiară a grupului Dogan Yayin Holding (DYH), care este lider pe piaţa de media din Turcia. Dog an a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Kanal D a început să emită din februarie 2007.

Ringier AG a anunţat, în ianuarie 2007, că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S. În ultimii ani, Ringier şi-a tot redus participaţia la Kanal D.

Ringier este o companie elveţiană de familie, cu sediul la Zurich. Fondat în 1833, grupul Ringier are investiţii în print, staţii de radio şi producţii de televiziune.