Conted Dorohoi, una dintre cele mai interesante companii de pe RASDAQ, cere acordul acţionarilor ca să vină pe bursă

Autor: Andrei Chirileasa 26.07.2012

Producătorul de confecţii Conted Dorohoi (CNTE), companie cu afaceri de 18,6 mil. lei (4,38 mil. euro) în 2011, le propune acţionarilor transferul pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), după ce iniţial anunţase că se va transfera pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS).

Propunerea urmează să fie discutată de acţionari în cadrul adunării generale a acţionarilor (AGA) convocată pentru data de 2 septembrie.

Conted Dorohoi este una dintre puţinele companii de pe piaţa RASDAQ care s-au remarcat în ultimii ani printr-o politică de dividend consecventă, distribuind profiturile obţinute în proporţie de 100% sub formă de dividende. În ultimii patru ani, compania a plătit dividende de 6,15 mil. lei, iar această politică a susţinut şi preţul acţiunilor care a crescut de la 20 de lei, la finalul lui 2009, la 42,69 lei în prezent. Adăugând şi dividendele plătite, randamentul investiţiei în acţiuni CNTE este mai ridicat decât în cazul multor companii de pe bursă.

La începutul acestui an, compania a plătit dividende de 2,285 mil. lei din profitul pe anul trecut, valoarea dividendului brut fiind de 9,53 lei, în condiţiile în care preţul acţiunilor la finalul lui 2011 era de 33 lei. Astfel, de la începutul anului, acţiunile CNTE au adus un randament total de 58%.

Compania a înregistrat însă scăderi ale afacerilor şi profitului în primul trimestru. Astfel, profitul net s-a redus cu 33%, la 428.000 de lei, în timp ce afacerile au scăzut cu 11,4%, la 4,49 mil. lei.

Compania produce confecţii textile regim lohn, printre clienţi regăsindu-se branduri cunoscute precum Celio, Zara, Massimo-Dutty, Tommy Hillfiger, Benetton, Diesel sau Esprit.

Conted Dorohoi este controlată de Manole Popa, preşedintele CA, cu 25% din acţiuni, şi Nelu Pujina, cu un pachet de 20,2%. Compania are o capitalizare de 10,2 mil. lei (2,2 mil. euro).