Dumagas a realizat investiţii de 3 mil. euro în 2012 şi pariază tot pe creşterea afacerilor

Autor: Bogdan Alecu 26.07.2012

Dumagas Transport, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa transporturilor, a majorat în acest an capitalul social cu o valoare de 9 milioane de lei (aprox. 2 mil. euro). Majorarea de capital s-a făcut în mod egal şi nu s-a schimbat structura acţionariatului.

Potrivit oficialilor companiei, capitalul nou adus va fi utilizat pentru a susţine în continuare creşterea companiei. Compania Dumagas Transport este deţinută de Mihai Dugăeşescu (49,99%) şi fondul de investiţii Bancroft (50,01%). În 2010 fondul de investiţii Bancroft Private Equity a intrat în acţionariatul compani ei preluând un pachet de acţiuni de la familia Dugăeşescu. Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 63 mil. euro, în creştere de la 50 mil. euro anul trecut şi aproape dublu faţă de 2010.

"Practic ne-am dublat volumul de business în ultimii doi ani, ceea ce nu a fost deloc uşor de realizat, iar acum investim din nou în România prin majorarea de capital", a spus Mihai Dugăeşescu.

Dumagas este printre primele companii locale care au semnat un contract cu Ford România, care în luna iunie a acestui an a demarat oficial producţia de serie a noului B-Max la Craiova. Dumagas transportă pentru Ford atât piese şi componente de fabricaţie, cât şi automobile.

"În 2012 s-au investit circa 3 milioane de euro. Creşterea de business se bazează şi pe creşterea cu noi clienţi, dar şi cu cei actuali.

Dumagas are un număr mare de clienţi, ceea ce nu-i crează expuneri majore pe un anumit client sau segment al industriei", au spus acţionarii companiei.

Flota Dumagas are în prezent peste 600 de camioane şi extinderea ei depinde de situaţia economică la finalul anului şi de perspectivele pe termen mediu.

Compania a achiziţionat în primele trei luni ale anului trecut 100 de camioane noi, în valoare totală de peste şapte milioane de euro. Achiziţia camioanelor în 2011 a venit în contextul în care piaţa vehiculelor comerciale accelera de două ori mai repede decât cea a autoturismelor. La nivelul anului 2010 compania avea o flotă de 450 de vehicule comerciale.

Pe piaţa de logistică s-au demarat în acest an două noi investiţii, prima în Turda, judeţul Cluj, în valoare de 200 de milioane de euro, iar o a doua pe autostrada A1 în apropiere de Capitală, ambele proiecte urmând a fi ulterior închiriate. De asemenea, şi KLG Logistics România, companie controlată de KLG Europe şi omul de afaceri Dragoş Geleţu, are în plan extinderea depozitului situat în apropiere de Bucureşti, pe autostrada A1, în două faze, fiecare de 10.000 mp, în urma unei investiţii de aproape cinci milioane de euro, dar şi un nou depozit la Turda.