Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a avut o audienţă estimată la un miliard de persoane

Autor: Laura Mitran 28.07.2012

Radiodifuzorul britanic public, BBC, a anunţat că ceremonia a fost urmărită de aproximativ 27 de milioane de persoane în Marea Britanie, adică aproape jumătate din populaţia din regat.

Anul trecut, nunta prinţului William a fost urmărită de peste 20 de milioane de persoane în Marea Britanie.

Spectacolul de peste trei ore, regizat de Danny Boyle şi pus în scenă cu ajutorul a mii de voluntari, s-a încheiat emoţionant cu interpretarea hitului The Beatles "Hey Jude" de Sir Paul McCartney.

Audienţa s-a putut bucura pe parcursul grandioasei desfăşurări de forţe de foarte multe momente inedite, de la sosirea reginei Elizabeth la stadion, după ce, într-un film pregătit de Boyle, aceasta era adusă la ceremonie cu elicopterul de James Bond, întruchipat de Daniel Craig, şi amândoi se paraşutau deasupra stadionului, până la a-l vedea pe Rowan Atkinson, în postura lui Mr. Bea n, la pian, în timpul interpretării piesei "Chariots of Fire" (Vangelis) de London Symphony Orchestra.

Boyle a fost aclamat de presa de specialitate, Hollywood Reporter apreciind, printre altele, că alegerea curajoasă a cineastului englez, de a reda temele naţiunii britanice într-un spectacol de proporţii, va reprezenta probabil una dintre cele mai memorabile deschideri din istoria Jocurilor Olimpice.