Alina Dumitru s-a calificat în semifinale, la categoria 48 de kilograme, la JO

Autori: Luminita Turcu , Adina Oşan 28.07.2012

Campioana olimpică la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sâmbătă în semifinalele categoriei 48 de kilograme, la JO de la Londra.



În sferturile de finală, campioana olimpică din 2008 a întâlnit-o pe Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), care o eliminase anterior pe Alexandra Podryadova (Kazakhstan).

Alina a primit o penalizare, după un minut de luptă, confruntarea continuând fără evenimente, cu studiu reciproc şi o tensiune de nedescris. Asiatica avea avantaj 1-0, cu un minut rămas din cele cinci regulamentare, şi a început să atace, dar Alina a ştiut să contracareze. Ea a reuşit un yuko, cu 11 secunde rămase, egalând 1-1, după care s-a intrat în prelungirile de trei minute, la Golden Score. Pe margine, antrenorul Florin Bercean era deja în "fibrilaţii". "Atentă, Piţi! Du-te pe dreapta", i-a strigat. Mai erau 25 de secunde, tensiune maximă, 10, şi cu şase secunde înaintea finalului, sportiva tricoloră a obţinut victoria, acuzând dureri la cot, dar şi la degetele picioarelor.

În prima luptă de la JO, în turul doi, Alina Dumitru a trecut de cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), prin descalificarea adversarei, care a fost penalizată cu cartonaş galben, pentru gest nesportiv.

Graţie evoluţiei din grupa B, Alina Dumitru a câştigat grupa B şi s-a calificat, implicit, în semifinalele categoriei, care se vor desfăşura tot sâmbătă., împotriva campioanei mondiale Tomoko Fukumi.

Alina Dumitru a anunţat anterior JO de la Londra că este ultima sa participare şi îşi va încheia cariera.