IT&S estimează afaceri cu 30% mai mari

Autor: Claudiu Ilioiu 29.07.2012

Distribuitorul International Transactions & Services (IT&S), care a lansat în 2010 retailerul online de produse IT&C, electronice şi electrocasnice Koyos.ro, ar putea înregistra în acest an o creştere a cifrei de afaceri cu 30% faţă de 3,7 mil. euro, nivel atins în 2011, a declarat pentru ZF Dana Iorga, directorul general al companiei.

"Cea mai mare parte din venituri vine din magazinul online Koyos.ro. În acest an estimăm că vom înregistra o creştere de 30%. Sperăm ca T4 să nu vină cu o instabilitate", a precizat Iorga. La începutul acestei luni, compania a achiziţionat compania Sigma Design Company, care opera magazinul de produse IT şi de comunicaţii sigmanet.ro.

Platformele celor două site-uri se vor integra, până la sfârşitul lunii august a acestui an, în sistemul ERP Oracle Business Suite al companiei IT&S.

"Rezultatele din 2013 vor fi influenţate de acestă tranzacţie. Acum urmează o perioadă de două luni pentru integrarea celor două platforme", a mai spus Iorga, fără a da detalii despre valoarea tranzacţiei.

Potrivit oficialului companiei cele două site-uri, Koyos.ro şi Sigmanet.ro, vor funcţiona în continuare ca două branduri distincte, dar vor fi poziţionate în mod diferit. " Sigmanet este un site specialist în IT. Este foarte cunoscut, are un showroom într-o zonă foarte bună. Este un magazin dedicat specialiştilor".

Sigma Design a înregistrat în 2010 un business de 2,35 mil. euro şi un profit net de 8.000 de euro, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Acţionarul majoritar al IT&S este Marius Ştefan Nedelcu.

Koyos.ro are un singur showroom, în Bucureşti. Cei mai mari jucători de pe piaţa locală de retail online IT&C sunt emag.ro şi pcfun.ro.