European Broadcasting Union a preluat de la Ringier drepturile pentru festivalul Rose d'Or

Autor: Madalina Cerban 30.07.2012

Valoarea tranzacţiei în care EBU a preluat de la Ringier drepturile pentru festivalul Rose d'Or (marketing, planificare şi organizare) nu a fost făcută publică.

Rose d'Or este unul dintre cele mai importante festivaluri de divertisment de televiziune din lume. Între anii 1961 şi 2003, oraşul gazdă al Rose d'Or a fost Montreux (Elveţia), iar din 2004 festivalul are loc în oraşul elveţian Lucerna.

Rose d'Or are în centru competiţia internaţională de programe de televiziune de divertisment. De altfel, Premiile Rose d'Or sunt unele dintre cele mai cunoscute distincţii de televiziune la nivel mondial.

Ringier deţinea Rose d'Or din anul 2009, când a preluat drepturile pentru organizarea festivalului de la Freddy Burger Management. Atu nci, Ringier a preluat drepturile Rose d'Or cu puţin timp înainte de cea de-a 50-a aniversare a festivalului, compania elveţiană extinzându-şi astfel prezenţa în domeniul divertismentului. Odată cu restructurarea diviziei de divertisment a Ringier, drepturile pentru Rose d'Or au fost vândute către European Broadcasting Union (EBU).

"Compania Ringier a fost capabilă să poziţioneze Rose d'Or acolo unde îi era locul - ca unul dintre cele mai importante festivaluri de divertisment de televiziune din lume. European Broadcasting Union poate acum să-i ofere acestui eveniment platforma perfectă pentru un viitor minunat. Şi sunt încântat în legătură cu acest lucru", a declarat Marc Walder, CEO al Ringier AG.

Drepturile privind operaţiunile de marketing ale Rose d'Or vor ajunge la European Broadcasting Union de la 1 august, dată de la care EBU se va ocupa de organizarea ediţiei următoare a festivalului, care va avea loc la Bruxelles.

"Festivalul Rose d'Or este creat în jurul divertismentului de calitate şi inovator, care reprezintă inima unui serviciu public de televiziune. EBU este foarte încântat de achiziţia drepturilor pentru organizarea festivalului Rose d'Or şi abia aşteaptă să aducă acest eveniment în atenţia unei audienţe europene", a spus Ingrid Deltenre, directorul general al EBU.

European Broadcasting Union este o asociaţie cu sediul central la Geneva, cunoscută în special pentru organizarea competiţiei Eurovision. EBU reuneşte în prezent 74 de televiziuni din 56 de ţări din Europa, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Din EBU face parte şi Televiziunea Română.

Ringier AG este o companie elveţiană de familie, cu sediul la Zurich. Fondat în 1833, grupul Ringier are investiţii în print, staţii de radio şi producţii de televiziune. Grupul Ringier este prezent şi pe piaţa din România.