Naspers a cumpărat 70% din eMag. Sebastian Ghiţă a ieşit din acţionariat

Ziarul Financiar 30.07.2012

Grupul Naspers a cumpărat 70% din acţiunile eMag, cel mai mare retailer online din România, cu afaceri de aproape 150 mil. euro anul trecut.

Grupul a cumpărat toate acţiunile lui Sebastian Ghiţă (circa 40,3%) şi câte o jumătate din titlurile lui Iulian Stanciu (peste 20%) şi Radu Apostolescu (peste 8%), potrivit unor informaţii de pe piaţă.

Asesoft Distribution, compania prin care Sebastian Ghiţă şi Iulian Stanciu controlau eMag, a înfiinţat săptămâna trecută o nouă firmă, pe care au fost transferate acţiunile retailerului.

Iulian Stanciu şi Radu Apostolescu nu au răspuns întrebărilor ZF pe acest subiect. Sebastian Ghiţă nu a dorit să răspundă întrebărilor. "Nu am timp acum, vă rog sunaţi la companii direct şi întrebaţi", a spus el.

Bogdan Vlad, fost director general al eMag, şi cofondator al retailerului, care şi-a vândut la sfârşitul anului trecut acţiunile pe care le mai deţinea la companie, a spus pentru ZF că atunci când şi-a vândut titlurile către Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă nu ştia de discuţiile cu Naspers. "Nu ştiu nimic despre discuţiile cu Naspers", a spus Vlad pentru ZF.

Naspers a mai cumpărat în România site-ul de anunţuri auto autovit.ro, integratorul de soluţii de comerţ electronic Gecad ePayment şi a cumpărat acţiuni şi la site-ul de shopping Fashion Days.