Ce sporturi au adus cele mai multe medalii României la Jocurile Olimpice

Autor: Octavian Calei 31.07.2012

România participă la Jocurile Olimpice (JO) din anul 1900 şi de-a lungul timpului a câştigat în total la Olimpiadele de vară 294 de medalii (inclusiv cele trei de la Londra), dintre care cele mai multe au fost obţinute la gimnastică. Avem în palmares de când participăm la JO, 86 de medalii de aur, 89 de argint şi 117 de bronz.

Gimnastica a fost cea mai prolifică, cu 24 de medalii de aur în palmares, 20 de medalii de argint şi 25 de bronz, cu un total de 69 de medalii.

Canotajul se află pe locul doi în topul sporturilor la care românii au avut cele mai multe succese, cu 19 medalii de aur obţinute de când participă la JO, şi 37 de medalii în total.

La atletism, România a obţinut 11 medalii de aur şi 34 în total, începând din anul 1900, fiind a treia probă la care ţara noastră a evoluat cel mai bine.

La tir, România a luat 5 medalii de aur, la judo o singură medalie de aur şi 3 de bronz. La acestea se mai adaugă medalia de aur câştigată de Alin Moldoveanu la tir şi cele două de argint la judo.

La handbal, călărie, bob, rugby şi volei România nu a luat niciodată o medalie de aur, numai câte o medalie de argint la handbal şi la călărie.