Primăria Cluj-Napoca demarează construcţia pistelor pentru biciclişti, proiect de 12 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 01.08.2012

Asocierea dintre companiile Viacor Engineering din Bucureşti şi Rico din Constanţa va realiza reţeaua de staţii self-service pentru închirierea de biciclete din Cluj, valoarea investiţiei fiind de circa 12 mil. lei (3 mil. euro). Beneficiarul acestui proiect este muncipalitatea Cluj-Napoca, investiţia fiind susţinută din fonduri europene.

Contractul de execuţie pentru investiţia de bike-sharing va fi semnat mâine între primăra Cluj-Napoca în colaborare cu primăriile din Floreşti şi Apahida şi reprezentanţii companiilor Viacor Engineering şi Rico.
Investiţia vizează realizarea unei reţele de staţii self-service pentru închirierea de biciclete pe traseul Floreşti-Cluj-Napoca-Apahida. Astfel, Clujul va avea 50 de staţii pentru închirierea de biciclete (43 în municipiu Cluj-Napoca, 4 în localitatea Floreşti, şi 3 în localitatea Apahida), pe o distanţă de 27 km. Totodată, proiectul presupune achiziţionarea unui număr de 540 de biciclete, termenul de finalizare al lucrărilor fiind de 12 luni.

Compania Rico din Constanţa, care se ocupă de realizarea pistei de biciclete din Cluj, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 54,6 mil. lei (13 mil. euro), iar asociata ei în acest proiect, compania Viacor Engineering din Bucureşti, o cifră de afaceri de 5,4 mil. lei (1,3 mil. euro), potrivit sitelui Ministerului Finanţelor Publice.