Brokerii lui Juravle, jumătate din tranzacţiile de pe bursă în iulie

Autor: Andrei Chirileasa 02.08.2012

Firma de brokeraj Swiss Capital, condusă de Bogdan Juravle, a intermediat în luna iulie tranzacţii cu acţiuni în valoare de 494 mil. lei (109 mil. euro) reprezentând 46% din tranzacţiile totale derulate pe bursă în această perioadă.

Creşterea puternică a cotei de piaţă a Swiss a venit pe fondul scăderii tranzacţiilor totale de pe bursă, luna iulie fiind una dintre cele mai slabe din ultimul an, din cauza perioadei de concedii şi a apetitului redus pentru investiţii în acţiuni.

Swiss Capital şi-a consolidat în ultimul an şi jumătate prima poziţie pe piaţa de brokeraj, în special datorită tranzacţiilor cu titlurile Fondului Proprietatea. Brokerii de la Swiss au intermediat intrarea în acţionariatul FP a unor fonduri de investiţii străine, prin­­tre care şi fondul de hedging ame­rican Elliott, care a ajuns să deţină peste 14% din acţiuni.

Swiss colaborează cu majoritatea fondurilor de investiţii străine care au investiţii pe bursa locală, dar are printre clienţi şi o serie de oameni de afaceri locali foarte puternici, precum Gheorghe Iaciu, cel care a preluat 5% din SIF Muntenia, şi Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro