​Libanezii de la Agrisol fac o ofertă de 2,68 mil. lei ca să preia participaţiile minoritarilor de la Tonelli Nutrition Titu

Autor: Andrei Chirileasa 02.08.2012

Grupul Agrisol International, controlat de trei oameni de afaceri libanezi, a lansat o ofertă publică de preluare pentru un pachet de 12,46% din acţiunile producătorului de furaje pentru animale Tonelli Nutrition Titu (COTU).

Agrisol oferă un preţ de 0,67 lei/acţiune, care evaluează compania la 21,5 mil. lei (4,76 mil. euro). Valoarea ofertei este de 2,68 mil. lei (590.000 de euro). Oferta se derulează în perioada 8-29 august şi este intermediată de firma de brokeraj Raiffeisen Capital&Investments, care a intermediat şi tranzacţiile prin care libanezii au preluat controlul companiei.

Tonelli Nutrition produce furaje pentru animale în fabrica de la titu, cu o capacitate de 100.000 de tone pe an. Compania a avut anul trecut afaceri de 27,7 mil. lei şi un profit net de 441.000 de lei.

Tonelli Nutrition este controlată în proporţie de 87,5% de oamenii de afaceri libanezi Sarkis Sarkis, Youssef Laoun şi Fadi Laoun. Aceştia mai deţin prin intermediul Agrisol ferme de creştere a păsărilor şi o fabrică de carne de pasăre. Sarkis Sarkis este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Liban. Grupul pe care el îl controlează împreună cu familia deţine şi Interbrands Distribution, cea mai mare companie de distribuţie FMCG din România.