Candidatul Société Générale la şefia BRD are 51 de ani şi a lucrat numai pentru grupul francez

Autor: Razvan Voican 02.08.2012

Philippe Lhotte (foto), francezul de 51 de ani desemnat de Société Générale să preia de la 1 septembrie funcţia de administrator provizoriu şi director general al BRD, are în spate o carieră bancară construită exclusiv în cadrul grupului francez.

Până în 2004 el a lucrat numai în Haxagon, avansând de la funcţia de inspector deţinută în perioada 1987-1994 la cea de director adjunct al grupului Saint Germain-en-Laye, iar în perioada 1998-2004 a fost director regional al grupului Herault (Montpellier). În ultimii şapte ani Lhotte a fost responsabil de conducerea filialei SocGen din Bulgaria - Expressbank, fiind preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al băncii cu active de 1,8 mld. euro, de circa şase ori mai mici decât cele ale BRD. El nu are studii economice, fiind licenţiat în drept al Universităţii Paris 2. De asemenea a absolvit Institutul de Studii Politice din Paris.

Pe 13 septembrie acţionarii BRD sunt convocaţi să confirme alegerea lui Philippe Lhotte ca administrator cu un mandat de 4 ani după ce Alexandre Maymat a renunţat la postul de şef al băncii alocat de SocGen, care controlează peste 60% din acţiuni.