Sandra Izbaşa a câştigat medalia de aur la sărituri, a opta medalie pentru România de la Londra

Autor: Mediafax 05.08.2012

Gimnasta Sandra Izbaşa a câştigat, duminică, medalia de aur, în finală la sărituri, a opta pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.



Sandra Izbaşa a intrat ultima în finala de la sărituri, având a doua notă în calificări. Izbaşa a fost notată în finală cu 15.383 la prima săritură şi cu 15.000, la acea de-a doua, iar cu media de 15.191 a obţinut medalia de aur, care este a opta pentru România la actuala ediţie a JO.

Pe podium au mai urcat Mc Kayla Maroney (SUA, 15.083) şi Maria Paseka (Rusia, 15.050). Sportiva canadiană Elisabeth Black, care a fost notată cu 0.000 la prima încercare, din cauza aterizării pe burtă, s-a accidentat şi nu a mai putut efectua a doua săritură.

Gimnasta română a mai cucerit o medalie la JO de la Londra, bronz, în competiţia pe echipe.

► Ce a declarat Sandra Izbaşa după ce a câştigat titlul olimpic la sărituri

Sandra Izbaşa, în vârstă de 22 de ani, mai are în palmares încă un titlu olimpic, câştigat în 2008, la Bejing, la sol.

Celelalte finale individuale cu românce la start sunt: sol (Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa) şi bârnă (Cătălina Ponor, Diana Bulimar), ambele programate marţi.

Tot duminică, la masculin, Flavius Koczi s-a clasat pe locul 7 în finala de la sol. El va mai reprezenta România în finala de la sărituri, programată luni.

După nouă zile ale competiţiei olimpice, România are opt medalii (2-4-2), cucerite astfel: aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sol); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere) şi echipa masculină de sabie; bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).