Bulgarii investesc 150 de milioane de euro din fonduri europene pentru restaurarea castelelor

Autor: Mirabela Tiron 05.08.2012

Bulgaria va investi 300 de milioane de leva (150 de milioane de euro) din bani europeni pentru restaurarea a 11 castele şi a altor obiective, care sunt considerate atracţii turistice, potrivit sofiaecho.com.

Printre aceste obiective muzeul Etura, fortăreaţa Assenovgrad, peşterile Magura şi Ledenika, sculptura Cavalerul din Madara.

Liliana Pavlova, ministrul dezvoltării regionale, a spus că 61 de localităţi vor fi implicate în dezvoltarea proiectelor de restaurare, printre responsabilităţile pe care le vor avea fiind dezvoltarea infrastructurii din apropierea obiectivelor turistice.

În apropiere de satul Belchin, în vestul Bulgariei, la 15 kilometri de Samokov şi 50 de kilometri de Sofia, se află o fortăreaţă ce datează din urmă cu 1700 de ani. Această fortăreaţă, cu ziduri lungi de 350 de metri şi cu şase turnuri, va fi readusă la forma pe care o avea iniţial. Municipalitatea din Samokov va primi 6 milioane de leva pentru a transforma acest obiectiv într-o atracţie turistică şi pentru a construi un muzeu.