Depozitarul Central a înregistrat în sistemul său unităţile primului fond deschis de investiţii local care fi listat

Autor: Stefan Musgociu 06.08.2012

Fondul este administrat de societatea de administrare a investiţiilor Vanguard Asset Management, deţinută de casa de brokeraj Tradeville.

"Cu ocazia înregistrării în sistemul RoClear a unităţilor de fond emise de fondul deschis de investiţii ETF BET Tradeville, administrat de SAI Vanguard Asset Management, gama instrumentelor financiare gestionate de către Depozitarul Central continuă să se diversifice, ceea ce reprezintă un real câştig pentru întreaga piaţă de capital din România", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Depozitarului Central, Adriana Tănăsoiu.

Fondul replică structura indicelui BET, care este compus din cele mai lichide zece acţiuni listate la BVB, respectiv Fondul Proprietatea, Banca Transilvania, OMV Petrom, BRD - Groupe Societe Generale, Transgaz, Transelectrica, Biofarm, Bursa de Valori Bucureşti, Electromagnetica şi SSIF Broker.

Blocurile de unităţi de fond sunt alcătuite din 10.000 unităţi de fond, fiecare cu o valoare nominală de 5 lei.

Valoarea iniţială a fondului este de 500.000 de lei.

Fondul a primit pe 19 iulie certificatul de înregistrare de la CNVM, îndeplind astfel una dintre condiţiile necesare listării la bursă. Urmează întocmirea prospectului de ofertă şi avizarea lui de CNVM şi BVB.