Isărescu: Sunt extrem de onorat să fiu colonel în armata română; cam târziu, dar asta este

Autor: Ovidiu Tempea 06.08.2012

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat luni că este "extrem de onorat" pentru înaintarea în gradul de colonel, chiar dacă nu a ştiut acest lucru şi independent de cine a mai fost pe aceeaşi listă, adăugând, zâmbind, că este "cam târziu".



"Sunt extrem de onorat, am făcut armata, am făcut o şcoală de ofiţeri, nu mi-au spus că m-au avansat, dar nici nu vreau să insist. Eu ştiam că sunt locotenent. Doar să vă adresaţi cu respect, ca unui colonel. Să fiu colonel în armata română este o onoare, cam târziu, dar asta e (...) Şi tata a fost colonel tot la bătrâneţe, chiar dacă a făcut armata şi a luptat şi în război", a afirmat Isărescu, întrebat cum comentează că a fost înaintat în funcţie alături de lideri PDL.

Mugur Isărescu figurează pe o listă MApN cu avansări în grad din 2011 şi 2012, alături de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul Cezar Preda şi psihoterapeutul Aliodor Manolea.

Isărescu a primit anul trecut gradul de colonel după ce fusese locotenent.