1.500 de români lucrează indirect pentru republicanul care ar putea deveni noul preşedinte al SUA

Autor: Adelina Mihai 07.08.2012

Firma de investiţii creată de Mitt Romney, candidatul din partea Partidului Republican la alegerile preziden­ţiale care vor avea loc în noiembrie în SUA, a cumpărat 30% din compania de outsourcing Genpact, care are pe piaţa locală peste 1.500 de angajaţi.

Potrivit Financial Times, firma de investiţii Bain Capital, care administrează active în valoare de peste 65 de miliarde de dolari, a cumpărat 30% din gigantul indian care oferă servicii de tip BPO (Business Process Outsourcing) Genpact, în urma unei tranzacţii cu o valoare de 1 miliard de dolari.

Bain Capital a fost fondată în urmă cu 28 de ani, unul dintre cofondatori fiind Mitt Romney, adversarul republican al preşedintelui democrat Barack Obama la alegerile preziden­ţiale din toamnă. Romney a fost în cursa pentru Casa Albă şi în 2008, când Obama s-a folosit în campania electorală de implicarea lui Romney în Bain Capital, susţinând că acesta a promovat mutarea companiilor americane în firme de tip off-shore în străinătate, pentru a evita plata taxelor.

Furnizorul de servicii de tip BPO Genpact şi-a început operaţiunile în India în 1997, ca o unitate a americanilor de la General Electric. Genpact este prima companie de management al proceselor de business intrată în România în anul 2005.

Anul trecut, filiala locală a companiei a avut o cifră de afaceri de 52 mil. euro (în creştere cu 13% faţă de anul precedent), un profit de 6,2 mil. euro şi 1.571 de angajaţi. Compania a anunţat că va continua extinderea şi va angaja încă 400 de oameni anul acesta la centrele din Bucureşti şi din Cluj.