Tabără: Constantin şi-a delegat semnătura şi atribuţiile de la minister, fuge de responsabilitate

Autor: Andi Manciu 12.08.2012

Tabără a susţinut că ministrul Agriculturii şi-ar fi delegat competenţele şi dreptul de semnătură, în condiţiile în care ar trebui să se afle la serviciu de dimineaţă până noaptea.

"Cine conduce Ministerul Agriculturii? Pentru că am înţeles că a delegat toate drepturile de semnătură. Eu am mai întâlnit înaintea mea miniştri care şi-au delegat semnăturile, inclusiv responsabilitatea (...) Incredibilă incompetenţă, toţi fug de răspundere, dar fac politică. Sunt câteva ministere în care nu poţi fi şef de partid sau responsabil de partid, nu ai cum, pentru că de dimineaţă până seara, până noaptea trebuie să fii acolo, nu poţi fi în altă parte", a susţinut deputatul PDL.

Tabără a fost întrebat dacă ştie pentru ce perioadă şi-ar fi delegat Constantin dreptul de semnătură ca ministru.

"Nu a fixat o perioadă, este un obicei al unor miniştri de a-şi delega semnăturile, tocmai pentru a-şi elimina din responsabilităţi", a afirmat fostul ministru al Agriculturii.

Deputatul PDL a mai susţinut că ministrul Agriculturii ar trebui să se preocupe mai mult de nivelul sumelor alocate României în viitorul exerciţiu financiar al UE.

"Domnul Daniel (Constantin - n.r.) ar trebui să stea la Bruxelles, mai ales că are un secretar de stat care provine de acolo, să stea acolo, acolo e locul lui. Iar dincoace are doi specialişti pe domenii, secretari de stat, care zi de zi ar trebui să vadă câte staţii pompează, ce face ANIF-ul acesta care opturează restructurarea sistemul de îmbunătăţiri funciare", a mai spus Tabără.