Afacerile Prodplast au scăzut uşor în primul semestru, la 23 milioane lei

Autor: Cristina Cuncea 14.08.2012

Producătorul de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL), companie controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, a avut în primul semestru o cifră de afaceri în scădere cu circa 5%, la 23 milioane de lei, şi un profit de 1,68 milioane de lei.

În perioada similară a anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 24,2 milioane de lei şi un profit de 215.000 de lei.

Veniturile din primele şase luni din acest an au totalizat 25,8 milioane de lei, puţin sub cele de 25,9 milioane de lei din perioada similară din anul trecut. În acelaşi timp, cheltuielile s-au redus de la 25,7 milioane de lei la 24,1 milioane de lei, potrivit informaţiilor transmise, marţi, de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prodplast a anunţat la începutul lunii aprilie că îşi întrerupe activitatea pe termen nedeterminat, de la 1 mai, în urma începerii unui proces de relocare. Anterior, compania anunţase că Prodplast Imobiliare, firmă desprinsă din Prodplast, nu i-a mai prelungit contractul de închiriere a spaţiilor.

Imediat după anunţarea întreruperii activităţii, Pogonaru a declarat pentru MEDIAFAX că terenul aparţine Prodplast Imobiliare, iar construcţiile vor fi demolate, urmând ca producţia să fie relocată. În ceea ce priveşte viitorul proiect de pe acest teren, omul de afaceri a spus că nu este nimic definitivat.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment. Acţionarii Prodplast Imobiliare şi Prodplast sunt aproape aceeaşi.

Pentru acest an, Prodplast a programat investiţii de până la 5 milioane euro pe piaţa de capital.

Pogonaru, care ocupă şi poziţia de preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), deţine concertat cu alte firme 51,49% din acţiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Prodplast a fost realizată vineri, când preţul a stagnat la 0,89 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 15,1 milioane lei.