Operatorul portuar Chimpex a trecut pe pierdere în primul semestru, la minus 5,8 milioane lei

Autor: Raluca Ghinea 14.08.2012

Operatorul portuar Chimpex Constanţa (CHEM), deţinut indirect de grupul eleveţian Ameropa, a trecut pe pierdere la şase luni, cu un rezultat negativ de 5,8 milioane lei, de la un profit net de 2,43 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, cheltuielile avansând mai mult decât veniturile.

Veniturile totale au urcat cu 9,81%, la 32,56 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au sporit cu 43,5%, la 37,48 milioane de lei, potrivit raportului semestrial remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Chimpex a realizat o cifră de afaceri de 29 milioane de lei, cu 12,3% mai mare decât nivelul din perioada similară a anului trecut.

Producătorul de îngrăşăminte chimice Azomureş deţine 90,42% din acţiunile Chimpex, iar SIF Transilvania are 5,25% din titluri.

Ameropa a finalizat în luna martie preluarea Azomureş Târgu-Mureş, prin firma Pelican Fertilizers.

Pelican Fertilizers a preluat integral Azomureş de la investitorii turci care deţineau combinatul, prin Eurofert şi Azomureş Holdings.

Cel mai recent transfer cu titlurile Chimpex a fost realizat la 10 august, în stagnare la preţul de 12 lei pe acţiune. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 135,2 milioane de lei.