BRD începe să-şi reevalueze reţeaua şi închide cinci unităţi

Autor: Razvan Voican 14.08.2012

BRD-Soc Gen, a doua mare bancă de pe piaţă, şi-a ajustat reţeaua cu cinci unităţi, rămânând cu 932 la jumătatea anului după ce pe parcursul crizei reuşise să-şi conserve numărul de sucursale şi agenţii la 937.

BRD, controlată de grupul francez Société Générale, rămâne banca privată cu cea mai extinsă reţea teritorială, fiind întrecută doar de banca de stat CEC Bank, care de asemenea a continuat anul trecut restrângerea numărului de sucursale, până la 1.173.

Numărul mediu de angajaţi ai BRD a fost în prima jumătate a anului de 8.210, faţă de 8.491 în cursul lui 2011, conform datelor publicate de bancă. BRD a intrat pe pierdere în trimestrul al doilea din cauza creşterii costurilor cu creditele neperformante, banca fiind astfel presată să ia măsuri pentru refacerea profitabilităţii.

Mai multe bănci mari analizează eficienţa unităţilor, mai ales că Banca Naţională a semnalat de mai multe ori în ultima vreme necesitatea ajustării reţelelor teritoriale în concordanţă cu nivelul cererii de servicii bancare.