Filmul "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, în premieră la HBO, pe 9 septembrie

Autor: Madalina Cerban 16.08.2012

Filmul "Toată lumea din familia noastră" va mai fi difuzat pe HBO pe 9 septembrie (de la ora 20.00), 10 septembrie (de la ora 04.05), 12 septembrie (de la ora 20.00) şi 15 septembrie (23.35).

Pelicula "Toată lumea din familia noastră" tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

"Toată lumea din familia noastră" a primit trofeul Anonimul pe 11 august, la gala de închidere a festivalului omonim, ce a avut loc între 6 şi 12 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta. "Toată lumea din familia noastră" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după "Cea mai fericită fată din lume", care a obţinut premiul CICAE la Berlinală în 2009. De asemenea, fillmul a primit premiul cel mare la Festivalul Internaţional de la Sarajevo, în iulie.

Pe de altă parte, HBO România va difuza în premieră, pe 13 septembrie, de la ora 20.00, şi documentarul "Păcătoasa Teodora" de Anca Hirte. Documentarul a primit premiul Astra Film pentru competiţia românească, la Astra Film Festival 2011, care a avut loc la Sibiu.

Documentarul "Păcătoasa Teodora" spune povestea unei tinere călugăriţe care se pregăteşte să se "cunune" cu Dumnezeu. Călugăriţele din mănăstirile ortodoxe româneşti îşi spun una alteia "măicuţă". Sunt femei care au renunţat la viaţa pământească cu toate capcanele ei, în favoarea căsătoriei cu Fiinţa eternă.

HBO (Home Box Office) s-a lansat în Europa Centrală în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca primul canal pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română.

HBO CE difuzează programe de televiziune premium şi în grilele de bază în 14 ţări din regiune: Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croaţia, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia şi Bosnia. Home Box Office Inc. este deţinut de compania Time Warner.