Ford România a recrutat aproape 600 de noi angajaţi

Autor: Bogdan Alecu 16.08.2012

Odată cu demararea producţiei noului monovolum B-Max la Craiova, Ford a finalizat şi procesul de recrutare pentru noi angajaţi, angajând aproape 600 de oameni, faţă de nivelul de 500 anunţat în primăvara acestui an.

"Ca urmare a campaniei de recrutare din prima jumătate a acestui an, Ford a angajat la fabrica de la Craiova aproximativ 590 de persoane. Majoritatea angajărilor s-au efectuat pentru poziţia de operator producţie vehicule", au declarat oficialii Ford România. Aceştia au subliniat că "s-au căutat şi persoane calificate pe zona de mentenanţă, însă com pa rativ cu angajările pentru poziţiile de operatori, aici am întâmpinat mai multe provocări în a identifica potenţiali candidaţi cu abilităţile necesare".

Cu noii angajaţi Ford va depăşi pragul de 4.000 de salariaţi, nivel la care însă nu va rămâne până la sfârşitul anului, în condiţiile în care există deja în derulare un program de plecări voluntare, în jur de peste 200 de persoane fiind "încurajate" să-şi dea demisia primind drept bonus până la 24 de salarii compensatorii.

Ford România a fabricat 5.000 de motoare începând cu a doua jumătate a lunii mai şi 650 de maşini B-Max din 27 iunie şi până în prezent, potrivit datelor oficiale ale companiei, acesta fiind primul bilanţ de când americanii au demarat oficial producţia de serie atât de maşini, cât şi de motoare la Craiova.

În condiţiile în care lunile iulie şi august au fost considerate luni de "tranziţie" de la perioada în care uzina producea maşini de test la cea de maşini de serie, spre finele acestei luni cadenţa zilnică este aşteptată să crească la câteva sute de unităţi. Pentru a produce cele 60.000 de maşini promise în intervalul iulie-decembrie, Ford trebuie să ajungă şi chiar să depăşească pragul de 500 de maşini pe zi la finele acestei luni.

Din cele 650 de maşini produse luna trecută peste 200 au fost deja livrate către pieţele vestice precum Spania, Germania, Franţa sau Marea Britanie. Livrarea către dealerii din România va demara în septembrie 2012.