Cu o lună înainte de începerea anului universitar, Liviu Tudor se apropie de 1.000 de locuinţe în campusul dezvoltat în Militari

Autor: Cristi Moga 20.08.2012

Omul de afaceri Liviu Tudor, cunoscut în primul rând pentru dezvoltarea parcurilor de afaceri West Gate din Militari şi Novo Park din Pipera, este pe punctul de a ajunge la aproape 1.000 de locuinţe finalizate în cadrul campusului universitar privat West Gate Studios, realizat în zona de vest a Capitalei.

Tudor a realizat în cadrul acestui proiect un prim bloc cu 375 de locuinţe în 2008, înainte de venirea crizei, a dezvoltat anul trecut cel de-al doilea imobil, cu 275 de unităţi locative, iar până la începerea anului universitar omul de afaceri va da în folosinţă cel de-al treilea bloc, care va cuprinde tot 275 de locuinţe. Prin finalizarea acestui imobil, portofoliul de locuinţe dezvoltate de omul de afaceri va ajunge la 925 de unităţi.

Primele două blocuri sunt închiriate aproape de capacitatea maximă, astfel că circa 1.100 de persoane, în special studenţi, locuiesc în proiectul situat în apropierea staţiei de metrou Preciziei, aproape de ieşirea din Bucureşti către Piteşti.

La cel de-al treilea bloc în prezent se lucrează în special la interior, în condiţiile în care locuinţele sunt date spre închiriere finisate şi mobilate.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii West Gate Studios nu au oferit informaţii suplimentare până la închiderea ediţiei.

Chiriile în cadrul proiectului încep de la 75 de euro lunar de persoană pentru un loc într-o garsonieră de 25 de metri pătraţi, cu condiţia plăţii în avans a chiriei pentru o perioadă de 12 luni. În plus, dezvoltatorii campusului percep şi o garanţie de 240 de euro, în timp ce taxa lunară de întreţinere este de 25 de euro, potrivit datelor de pe site-ul campusului.

La parterul clădirilor a fost amenajat un supermarket, cafenea sau restaurant, în timp ce în curtea West Gate dezvoltatorii au făcut un teren de tenis. Proiectul nu se adresează exclusiv studenţilor, ci şi "tinerilor profesionişti, care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti".

Nişa locuinţelor pentru studenţi a fost puţin abordată în ultimii ani de către dezvoltatorii imobiliari de pe piaţă, astfel că pe lângă căminele de pe lângă facultăţile de stat, grupate în special în zona Leu-Grozăveşti-Regie, singurele variante sunt de închiriere a unor locuinţe de pe piaţa apartamentelor vechi sau o serie de cămine ale universităţilor particulare din zone ca Timpuri Noi sau Apărătorii Patriei.

Proiectul West Gate Studios se află lângă centrul comercial Militari Shopping, dar şi în vecinătatea parcului de afaceri West Gate, unde îşi au sediul companii precum Dacia-Renault, Citibank sau Alpha Bank.

Liviu Tudor are în prezent în lucru şi o nouă clădire de birouri în cadrul acestui parc de afaceri, care măsoară în prezent circa 60.000 de metri pătraţi închiriabili.