După eMag, Sebastian Ghiţă vinde şi participaţiile de la Flanco şi Asesoft Distribution. Iulian Stanciu rămâne unic acţionar

Autor: Adrian Seceleanu 20.08.2012

Omul de afaceri Iulian Stanciu a devenit singurul acţionar al companiilor Flanco - unul dintre cei mai mari retaileri electro-IT şi al celui mai mare distribuitor IT&C de pe piaţă - Network One Distribution (cunoscută anterior sub numele de Asesoft Distribution), potrivit unui anunţ al firmelor."Iulian Stanciu a devenint unic acţionar în ambele companii. Tranzacţia va deveni efectivă după primirea acordului de la Consiliul Concurenţei", potrivit anunţului care nu menţionează nici măcar o singură dată numele lui Sebastian Ghiţă - co-fondator al celor două firme, şi cel care şi-a vândut participaţiile către Stanciu.

Sebastian Ghiţă şi-a vândut recent şi toate acţiunile pe care le mai deţinea la eMag către grupul Naspers şi a transferat către membri ai familiei acţiuni şi de la alte companii pe care le deţinea în industria IT&C. Spre exemplu 2K Telecom, companie care şi-a depus candidatura la licitaţia de frecvenţe telecom din această toamnă, este acum controlată de fratele lui Ghiţă şi alţi membri ai familiei.

"Continuare a tranzacţiei dintre eMAG şi Naspers, am urmărit simplificarea structurii acţionariatului companiilor din grupul pe care îl conduc - grup format din eMag, Flanco şi NOD. Am încredere că alături de eMAG, Flanco şi NOD vor avea în continuare o evoluţie ascendentă, pentru că sunt stabile financiar şi au strategia de piaţă potrivită segmentului în care activează", a declarat Iulian Stanciu.