Navrom Galaţi vrea să-şi majoreze capitalul social cu 14,97 milioane lei, la 44,93 milioane lei

Autor: Monica Juganaru 20.08.2012

Operaţiunea va fi supusă acţionarilor spre aprobare la data de 25 septembrie, iar dacă administratorii primesc avizul acestora compania va emite 5,99 milioane de acţiuni noi, la o valoare nominală de 2,5 lei.

La aceeaşi dată, acţionarii vor analiza efectele economico-financiare ale activităţii companiei cauzate de reducerea semnificativă a navigaţiei în urma cotelor scăzute ale Dunării din al doilea semestru din 2011, precum şi ca urmare a întreruperii navigaţiei în primele trei luni din acest an, cauzată de îngheţarea Dunării.

Totodată, acţionarii vor discuta şi măsurile pentru asigurarea finanţării activităţii pentru acest an.

Compania de Navigaţie Fluvială din Galaşi a trecut anul trecut pe profit, cu un câştig net de 2,21 milioane lei, după ce în anul precedent a înregistrat o pierdere de 3,45 milioane lei.

Conform celor mai recente raportări, Transport Trade Services (TTS) Bucureşti controlează 81% din capital.

În acţionariatul firmei TTS se regăseşte omul de afaceri Mircea Mihăilescu, cu aproape 51% din titluri, iar International Finance Corporation (IFC), membră a grupului Băncii Mondiale, a preluat recent un pachet de 10% din capital. IFC a plătiti 12 milioane euro pentru pachetul achiziţionat, fonduri care vor fi folosite pentru îmbunătăţirea şi extinderea serviciilor de transport şi logistică.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Navrom a fost realizată luni, la un preţde 3,1 lei pe unitate. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 37,14 milioane de lei (8,2 milioane euro).