Timiş, Cris Tim: Insolvenţa Hidroelectrica ar putea determina statul să-şi ia banii din evaziunea fiscală

Autor: Adelina Mihai 22.08.2012

Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica ar putea determina statul să colecteze mai mulţi bani la buget din evaziunea fiscală, având în vedere că insovlenţa celei mai valoroase companii de stat a "speriat" băncile care îi acordau finanţare.

"Au rămas doar firmele private care alimentează în prezent bugetul. Dacă băncile nu vor mai pompa bani în sistemul de stat pentru că le este frică şi vor bloca finanţarea, va fi o mare problemă pentru bugetul de stat, care se alimenta de la bănci pentru plata salariilor şi a pensiilor. Pentru că va fi o problemă de finanţare a ţării, neavând bani, statul îşi va spori atenţia către colectarea banilor din evaziune fiscală, 13 miliarde de euro pe an", a spus Radu Timiş, preşedintele producătorului de mezeluri Cris Tim, prezent la şedinţa deschisă de redacţie ZF Expert.

Timiş a mai precizat că, din punctul său de vedere, toate firmele de stat reprezintă "vaci de muls" şi că, atâta timp cât vor exista interese politice şi economice asupra acestor firme, ele nu vor avea performanţă, singura soluţie rămasă fiind tot privatizarea.