Furnizorul de soluţii de securitate IT Provision estimează afaceri de 10 mil. €, egale cu cele din 2011

Autor: Adrian Seceleanu 22.08.2012

Provision Enterprise Technology Solu­tions, un furnizor de echipamente, soluţii şi ser­vicii de securitate IT, estimează că va înregistra în acest an afaceri de 10 mil. euro, egale cu cele din anul precedent, pe fondul menţinerii bazei de contracte şi al câştigării unor clienţi noi, a de­clarat pentru ZF Iulian Medeleanu, directorul general al companiei.

"În anul 2012 ne aşteptăm să ne menţinem cifra de afaceri pe fondul unei scăderi abrupte a pieţei. Mizăm pe faptul că reuşim să cola­borăm permanent cu noi clienţi şi că menţinem par­teneriatele cu vechii clienţi", a declarat Medeleanu.

În anul precedent creşterea afacerilor a venit în special pe fondul contractelor cu firme private, a adăugat reprezentantul Provision. "Anul 2011 a reprezentat pentru Provision En­ter­prise Technology Solutions realizarea unei cifre de afaceri de 10.000.000 euro. Au crescut ce­rinţele pentru soluţiile integrate de se­curitate a informaţiei şi virtualizare, de net­wor­king şi de stocare a datelor. Soluţiile se adres­ează atât mediului privat, cât şi celui public. Cheltuiala publică pe partea de IT a scăzut, deşi posibilitatea de a atrage fonduri europene constituie încă un factor menit să reînvie o parte din proiectele IT din România. Ponderea contractelor câştigate anul trecut este mai mare în mediul privat decât în cel public."

Compania a introdus noi produse în porto­fo­liu după ce a semnat noi parteneriate cu fur­ni­zori internaţionali, printre care Brocade (so­luţii de reţea), Hitachi Data Systems (stocare a da­telor), Ruckus Wireless (soluţii tehnice Wi-Fi) sau Splunk (soluţii software de inteligenţă ope­raţională). Parte a planurilor de devzoltare a businessului, compania a constuit şi un labo­rator modern pentru testarea performanţelor pentru soluţiile de securitate particularizate.

Provision face parte dintr-un grup care mai include ISEC Associates - un centru de ex­pertiză dedicat furnizării de servicii specializate de consultanţă, audit şi evaluare în domeniul securităţii informaţiei - şi Computer Learning Center (CLC) - deţinătoarea drep­tu­rilor de operare a francizei New Horizons în Ro­mânia. CLC oferă suport şi servicii de trai­ning, edu­caţie, testare în domeniul securităţii infor­ma­ţiei, al infrastructurii şi tehnologiilor IT, al audi­tului şi evaluării sistemelor informatice.

Anul trecut, grupul a renunţat la maga­zinul online de produse IT&C care func­ţiona la adresa pro.ro, a adăugat Iulian Mede­leanu. "Magazinul online a fost închis deoarece am decis să ne schimbăm modelul de business. Pregătim o surpriză pentru piaţa din România."

Grupul Provision este deţinut de omul de afaceri Alexandru Andriescu.

Iulian Medeleanu directorul general al Provision Enterprise Technology Solutions