Immofinanz vrea să reia anul viitor dezvoltarea de locuinţe în România

Autor: Cristina Cuncea 23.08.2012

Grupul austriac Immofinanz, cu active imobiliare în România de peste un miliard de euro, va relua anul viitor construcţia de locuinţe pe piaţa românească, intenţionând să înceapă două proiecte rezidenţiale noi şi să le adapteze pe cele în execuţie la condiţiile actuale ale pieţei.

"Piaţa rezidenţială din România este caracterizată de un nivel redus al ofertei de locuinţe noi. Preţurile s-au redus continuu de la începerea crizei economice, cu excepţia unei perioade scurte din 2011. (...) Planurile companiei pentru anul financiar 2012/13 sunt reluarea activităţii de construcţie de locuinţe în România de către Adama, companie care a fost restructurată, şi începerea a două proiecte rezidenţiale. În plus, proiectele din portofoliul existent vor fi pregătite pentru construcţie în scopul de a acoperi cererea în creştere pentru apartamente mai mici", se arară într-un raport al grupului.

Astfel, proiectele în curs de realizare vor fi ajustate pentru a le adapta condiţiilor pieţei şi după ce va fi asigurată finanţarea să poată începe construcţia şi vânzarea acestora. Bucureştiul va fi principala ţintă a companiei în anul financiar 2012-2013 în ceea ce priveşte dezvoltarea de locuinţe. Immofinanz are în România 88 de active imobiliare finalizate, în curs de realizare sau doar în faza de proiect, evaluate la 1,034 miliarde euro, respectiv 10% din portofoliul total al investitorului.