Hidroelectrica nu renunţă la nicio investiţiei, dar le va prioritiza, spune administratorul judiciar

Autor: Carol Dan 23.08.2012

Hidroelectrica are investiţii de 6,5 miliarde euro până în 2025 şi nu va renunţa la niciuna, dare le va prioritiza, a declarat joi Remus Borza, şeful firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.



"Toate investiţiile vor merge mai departe, lucrăm la prioritizarea lor. Toate vor fi redimensionate pentru a cuprinde exclusiv componenta energetică", a afirmat Borza.

În raportul realizat de Euro Insol privind cauzele intrării în insolvenţă a Hidroelectrica se arată că societatea a fost obligată în anii anteriori, prin diverse acte normative, să finanţeze cu 926 milioane de lei o serie de investiţii în care componenta energetică are rol secundar, aceste cheltuieli contribuind la înrăutăţirea situaţiei economice a companiei de stat.

Compania a intrat în insolvenţă în luna mai, din cauza vânzărilor de energie către "băieţii deştepţi", a managementului deficitar, secetei prelungite, dar şi a altor factori, potrivit raportului Euro Insol.

Producătorul de electricitate a pierdut 1,1 miliarde euro în perioada 2006-2012 din vânzarea energiei prin contracte directe, din care peste jumătate s-au înregistrat din 2009

Hidroelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei.