Pierderi record pentru HP după vânzări în scădere şi reevaluarea unor active

Autor: Adrian Seceleanu 24.08.2012

Gigantul IT Hewlett-Packard (HP) a înregistrat în trimestrul fiscal încheiat în iunie o pierdere record, de 8,9 mld. dolari, după ce compania americană a înregistrat vânzări în scădere şi a absorbit şocul reevaluării unei achiziţii de 14 mld. $ perfectate în urmă cu patru ani - furnizorul de servicii Electronic Data Systems (EDS), scriu Reuters şi Bloomberg.

Veniturile companiei din al treilea trimestru al anului fiscal au fost de 29,7 mld. dolari, în scădere cu 5% faţă de anul precedent, pe fondul scăderii de pe piaţa PC-urilor şi a unei economii slabe în Europa şi chiar China. Aceste rezultate arată cât de dificilă este misiunea noului director executiv al HP - Meg Whitman, de a restructura compania şi de a o aduce pe linia de creştere, notează New York Times.

Cel mai mare producător de PC-uri din lume, care are peste 300.000 de angajaţi la nivel global, derulează un program multi-anual de restructurare care prevede o reducere cu 8% a numărului de oameni. HP este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa IT din România.