Pierderile VIG s-au adâncit la 4 mil. euro în semestrul I

Autor: Ciprian Botea 24.08.2012

Grupul austriac Vienna Insurance (VIG), care contro­lea­ză un sfert din piaţa locală a asigurărilor, a raportat în pri­mul semestru o pierdere de 4 milioane de euro din ope­ra­ţiu­nile desfăşurate în România după ce afacerile celor trei com­panii deţinute de austrieci au scăzut cu 15%, la 236 milioane de euro.

Austriecii raportaseră în primele şase luni de anul trecut un profit brut de aproape 2 mil. euro din operaţiu­ni­le locale, dar ulterior au intrat pe pierdere din cauza deteriorării por­to­foliului de asigurări generale. "Condiţiile de pe piaţa ro­mânească rămân dificile; rata daunelor a urcat cu zece punc­te procentuale ca urmare a creşterii cererilor de despă­gubire pe segmentul auto", afirmă oficialii grupului.

Cheltuielile cu daunele au scăzut cu 5% în perioada ia­nua­rie-iunie, la 185 mil. euro, dar rata daunei (ponderea des­păgubirilor în totalul primelor subscrise) a crescut cu zece puncte procentuale şi a ajuns la 83% cauza declinului mai accelarat al veniturilor.

VIG deţine pe piaţa locală companiile Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă. Omniasig a devenit la jumă­tatea acestui an cea mai mare companie din piaţa asigu­rărilor, cu afaceri de 125 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcroporate.ro