De ce le dă noua şefă de la Yahoo angajaţilor câte un iPhone şi mâncare gratis

Autor: Radu Racu 24.08.2012

O ştire care a dat fiori fiecărui director de resurse umane a traversat săptămâna aceasta blogurile de IT: noul şef al Yahoo, Marissa Mayer intenţionează să ofere fiecărui angajat câte un iPhone gratis. Mai mult, ea a decis ca mâncarea servită în cantinele birourilor Yahoo să fie gratuită.

Decizia poate fi văzută ca o etapă din startegia noului CEO de a face Yahoo un mediu de lucru mai plăcut, care să încurajeze astfel inovaţia. Surse apropiate companiei au dezvăluit însă pentru Business Insider o informaţie care relevă că măsurile ascund de fapt o explicaţie mult mai simplă.

O echipă din departamentul responsabil de lansarea de noi produse s-a întâlnit săptămâna aceasta cu Meyer şi i-a prezentat o idee care i-a plăcutnoului CEO, De fapt, Meyer a fost atât de încântată, încât a cerut ca termen de livrare data imposibilă de 1 decembrie a acestui an, deşi proiectul avea stabilită o durată de livrare cel mai devreme în prima parte a anului 2013.

Conform aceleiaşi surse, Marissa Mayer a anunţat echipa că are la dispoziţie o săptămână să găsească o soluţie prin care să poată livra produsul până la 1 decembrie, altfel va găsi o altă echipă. Telefoanele gratuite ar trebui să motiveze angajaţii în această direcţie, în timp ce mesele gratuite ar trebui să hrănească echipele care stau peste program pentru a livra produsul la timp.