Duff Beer, berea preferată a personajului Homer Simpson, retrasă de la vânzare în Columbia

Autor: Florin Badescu 24.08.2012

Celebra Duff Beer, indisociabil legată de Homer Simpson, a fost lansată pe piaţa columbiană în 2009, de fraţii Alvaro şi Oscar Ballesteros.

În 2011, reprezentanţii studiourilor 20th Century Fox, proprietarii drepturilor de exploatare a serialului "Familia Simpson", au depus plângere contra companiei Duff Sudamerica din Bogota, pe care au acuzat-o de "uzurpare de marcă" în faţa justiţiei columbiene.

Însă aceasta a pus capăt procedurii legale, din cauza faptului că nu au putut să găsească faimoasa "Duff Beer" pe piaţa columbiană.

Într-adevăr, fraţii Ballesteros şi-au comercializat produsul sub un logo diferit, pe eticheta acestei beri fiind scrisă denumirea "DuH Beer", în care litera "H" figurează ca două litere "F" stilizate şi înlănţuite.

Însă săptămâna trecută, Autoritatea pentru industrie şi comerţ le-a ordonat să suspende producţia, distribuţia şi vânzarea produsului lor în Columbia, invocând o "concurenţă neloială".

"Vom face apel la această hotărâre. Nu ne vom lăsa intimidaţi de o companie multinaţională", a declarat Santiago Mora, avocatul companiei Duff Sudamerica.

"Nu uzurpăm, nu plagiem, nu falsificăm şi nici nu profităm de marca lor, pur şi simplu pentru că ea nu există", a spus Alvaro Ballesteros. "Ea apare doar într-un desen animat, într-o lume fictivă. În plus, cele două sunt mărci diferite", a adăugat acest om de afaceri în vârstă de 31 de ani.

Marca Duff nu a fost niciodată înregistrată de creatorul serialului "Familia Simpson", Matt Groening, şi astfel mai multe sortimente de bere Duff au fost deja lansate în ultimii ani în Argentina, Mexic, Australia, Noua Zeelandă, Portugalia şi Germania.