Antonescu: Nu ştiu dacă cineva mi-a cerut capul în PNL, aş fi onorat

Autori: Valentina Postelnicu , Cristian Fierbinteanu 25.08.2012

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Antena 3, că nu ştie dacă, în urma referendumului, cineva din partid i-a cerut capul, dar el nu ar împiedica organizarea unui Congres Extraordinar dacă vreun coleg ar cere acest lucru.



"Nu ştiu dacă cineva mi-a cerut capul, aş fi onorat, de dorit există probabil oameni care îl doresc, că asta este dinamica în partid. Eu nu am nici cea mai mică reţinere, am mai spus-o şi altă dată, dacă cineva doreşte să facem fie şi un Congres Extraodrinar, nu eu am să îi împiedic pe colegii care ar dori chestiunea asta", a spus Antonescu.

El a mai adăugat că, dacă în urma unui Congres extraordinar s-ar alege un alt lider al partidului, ar pleca cu inima împăcată, pentru că nu lasă PNL deloc mai rău decât l-a preluat.

"Nu am niciun fel de problemă, aştept cât se poate de liniştit orice propunere", a menţionat el.

Antonescu a declarat că reuniunea tradiţională a PNL de dinaintea sesiunilor parlamentare, adică Şcoala de Vară a partidului, nu va mai avea loc în acest an la Mamaia, ci la Bucureşti.

Liderul liberal a vorbit şi despre unitatea USL. "Nu am nicio ezitare să spun şi că USL va continua unită. (..) Nimeni nu îşi permite în acest moment să spulbere şi ultima speranţă a oamenilor, mulţi din aceşti şapte milioane, vreo cinci care ne-au votat la locale", a comentat el, întrebat dacă mai există unitate în cadrul Uniunii, după referendum.

El a mai spus, pe de altă parte, că are încredere în Victor Ponta.