Firma Deltastock din Bulgaria este primul intermediar străin admis să tranzacţioneze la Sibex

Autor: Stefan Musgociu 27.08.2012

Decizia a fost luată la 7 august, potrivit unui comunicat transmis, luni, de bursa de la Sibiu.

"Deltastock este primul broker străin care va deveni market maker la Sibiu. Acest lucru reprezintă continuarea activităţii companiei noastre pe piaţa din România, activitate pe care am început-o în anul 2007, când am deschis prima sucursală pe piaţa de aici. Suntem încrezători în potenţialul pieţei de capital româneşti şi credem că apetitul investitorilor locali pentru tranzacţionarea derivatelor va continua să crească în anii următori. La început ne vom concentra activitatea pe cotarea produselor cu activ suport petrol, iar în viitorul apropiat, intenţionăm să creştem numărul instrumentelor financiare, fapt pentru care am şi început colaborarea cu Sibex. Cre dem că experienţa noastră în tranzacţionarea derivatelor va fi benefică pentru piaţă şi sperăm că vom reuşi să creştem lichiditatea pieţei şi că vom furniza condiţii de tranzacţionare mai bune pentru toţi participanţii", a declarat, în comunicat, directorul general al Deltastock AD, Nikolai Nedkov.

Deltastock este reglementată de Comisia de Supraveghere Financiară din Bulgaria şi înregistrată la Banca Naţională a Bulgariei.

Casa de brokeraj este activă în România şi prin intermediul acesteia, clienţii pot tranzacţiona contracte financiare pentru diferenţă (CFD) cu activ suport pe perechi valutare (Forex) şi pe acţiuni.

"Strategia bursei din Sibiu privind creşterea lichidităţii este ca pe termen mediu, Sibex să crească numărul de market makeri cu care împreună să diversifice oferta de instrumente financiare româneşti disponibile pe piaţă. Strategia noastră de atragere de intermediari face parte dintr-un plan amplu întrucât fiecare participant nou admis pe piaţa Sibex reprezintă concretizarea eforturilor noastre de a avea o piaţă caracterizată de lichiditate şi diversitate", a afirmat Ovidiu Petru, director general adjunct al Sibex.

În prezent pe piaţa de la Sibiu activează 26 participanţi pe piaţa derivatelor şi 16 pe piaţa spot. La Sibex sunt tranzacţionate derivate cu activ suport pe acţiuni, perechi valutare, mărfuri, indici şi alte tipuri de derivate.